OP STEVIGE
    BENEN STAAN

Calenberg en de LISEGA Group

Calenberg Ingenieure GmbH heeft sinds 1973 op het gebied van elastomeer materialen gewerkt. Als wereldwijde aanbieder van oplossingen voor statische opleggingen van bouwdelen en wering van contactgeluid, zijn we voornamelijk in de bouw- en industriesector actief. Ons doel is bouwwerken tegen schokken te beschermen en constructieve schade te vermijden, trillingen te reduceren en het woon- en werkcomfort te verhogen.

Toepassingsgebieden

Naast bouw en industrie richten we ons ook op spoorsystemen en milieutoepassingen. Onze producten voor spoorsystemen, gemaakt van synthetisch of natuurlijk rubber, geven een hogere elasticiteit in de bovenbouw en beschermen dankzij hun materiaaleigenschappen het gehele bovenbouwsysteem. Daarnaast verminderen ze de slijtage in deze onderdelen en worden contactgeluid en trillingen gereduceerd. Op het gebied van milieu bieden onze buigslappe, geluidwerende wanden een optimale flexibele geluidwering voor de bouw en industrie, evenementen en langs het spoor en de speciaal ontwikkelde absorptiemat Oil-Ex zorgt ervoor dat ondergronden efficiënt worden beschermd tegen contact met schadelijke stoffen.

Sterke groep van bedrijven

Calenberg is sinds 2017 onderdeel van de sterke LISEGA SE groep van bedrijven en maakt van de wereldwijde structuur van de groep gebruik om klanten plaatselijk te adviseren en klantspecifieke elastomeer oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden.

Missieverklaring

De missieverklaring van de LISEGA Group is van toepassing op en bindend voor alle medewerkers van de groep. De gedragscode geldt voor het gedrag richting collega's en medewerkers, in zakelijke contacten, binnen de gemeenschap als geheel, bij het omgaan met informatie en bij de bescherming van bedrijfseigendommen.
Calenberg is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor zijn medewerkers, het milieu en de maatschappij als geheel en voldoet hieraan door richtlijnen en overeenkomsten na te komen. Compliance is voor ons een vanzelfsprekendheid.


Basisgegevens

 • 2020Het nieuwe Ciflex-productgamma geïntroduceerd
 • 2017Integratie in de LISEGA Group
 • 2016Productielocatie voor microcellulair EPDM voor tussenlagen en -platen
 • 2011BG RCI innovatie award voor CISILENT®
 • 2008Eerste succesvolle oplegging in een tunnel met ballastmatten in een Siberische permafrost-regio


 • 2006Eerste succesvolle oplegging onder water met de nieuw ontwikkelde Cimax®-elementen
 • 2001Overname van de spoortechniekportefeuille van ContiTech/Clouth
 • 1999CISILENT®-geluidsscherm gepatenteerd
 • 1998Uitbreiding van de internationale verkoop
 • 1973
  1977
  Patenten voor geprofileerde elastomeer opleggingen en de eerste ballastmat
 • 1973Bedrijf opgericht als een spin-off van ContiTech